Centrum získa novú tvár aj cez vynovené administratívno-obchodné centrum

13.07.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 13. júla (TASR) - Centrálna mestská zóna vo Vranove nad Topľou, ktorá sa začala rekonštruovať v priebehu minulého roka, získa v blízkej budúcnosti novú tvár aj v súvislosti s práve prebiehajúcou ...
Do rozsiahlej revitalizácie v predpokladanom náklade viac ako tri milióny eur sa v týchto dňoch pustil vlastník objektu, spoločnosť LINE-ar.
Súkromný investor odkúpil nehnuteľnosť od miestnej samosprávy v januári tohto roka za vyše 1,4 milióna eur. "Naším cieľom je vybudovať administratívno-obchodné centrum, čiže prízemie by malo komerčný charakter a ostatné poschodia by boli využité pre administratívu, " povedal pre TASR konateľ spoločnosti LINE-ar, s. r. o. Jakub Soták. Podľa jeho slov v budove naďalej zostávajú v nájomnom vzťahu viaceré organizácie štátnej správy, medzi nimi napríklad úrad práce sociálnych vecí a rodiny, jednotlivé pracoviská obvodného úradu či okresnej prokuratúry. Ako dodal, v nasledujúcom období sa chystá zo súčasných nájomcov presťahovať do iných priestorov iba okresné riaditeľstvo Policajného zboru.
Budúci polyfunkčný objekt sa začal v týchto dňoch opravovať v rámci prvej etapy svojej rekonštrukcie. "Pracujeme na novom opláštení budovy, na ktorú sa v minulosti vynakladali nemalé prostriedky za energie. Do konca roka zároveň vymeníme aj staré hliníkové okná za nové, opravíme strechu, sociálne zariadenia a v jednej časti objektu aj výťahy, " informoval Soták. V druhej etape výstavby sa dotknú stavebné zásahy interiéru, a to chodieb a schodísk. "Začiatkom budúceho roka plánujeme zároveň dokončiť prístavbu určenú pre komerčné využitie, " priblížil konateľ spoločnosti.
Podľa Sotákových slov je pravdepodobné, že sa v budúcnosti administratívno-obchodný objekt rozšíri aj o ďalšie komerčné priestory. Predbežne sa plánujú vybudovať na mieste, kde sa v súčasnosti nachádza Cedent aréna slúžiaca v prevažnej miere na športové účely. V tejto súvislosti postaví investor aj nové parkoviská. Pri zrekonštruovanom objekte by malo pribudnúť 80 parkovacích miest.
 

Vyberte región